Perimenopause

Årene før overgangsalderen

Perimenopause er årene i 30’erne og 40’erne, hvor mange kvinder begynder at få forskellige symptomer, der ligner overgangsalderen.

Du oplever muligvis…

 • hedeture der forstyrrer din søvn eller kommer midt i et vigtigt møde
 • humørsvingninger der gør det svært at genkende dig selv
 • en indre uro, du ikke kan slippe af med
 • at du føler dig træt og udmattet
 • at du ikke kan tænke klart og det føles som om din hjerne er i en tåge

Måske kan du også genkende at…

 • du sover dårligt og får uro om natten
 • din menstruation kommer som vinden blæser og er meget kraftigere eller svagere
 • din sexlyst er meget mindre eller du har problemer i underlivet 
 • du har svært ved at holde vægten
 • dine øjne er spændte, gør ondt, er tørre eller endda giver dig øjenmigræne

Hvis du kan genkende dig selv i ovenstående, er du ikke alene.

3 ud af 4 kvinder oplever gener i 30’erne og 40’erne – det er perimenopause. Og 4 ud af 5 kvinder oplever gener i forbindelse med overgangalderen. 

Det hjælper ikke på det hele, at din læge ikke har noget behandlingsforslag, og at junglen af piller og tilskud, der lover guld og grønne skove, er svær at gennemskue.

Måske har du prøvet hormonbehandling, men det fungerede ikke for dig.

Måske har prøvet kosttilskud uden at få noget ud af det.

Måske har du mistet troen på, at der kan gøres noget for at få det bedre – endnu mindre at du selv kan gøre noget.

Du føler dig måske magtesløs, fordi du ikke ved, hvor længe du skal holde det ud eller hvor du skal finde løsningen.

Men sådan behøver dit liv ikke se ud.

 

Du har muligvis allerede prøvet forskellige ting, kosttilskud, kure eller tricks til bedre søvn eller hormonbalance, der ikke har givet dig den ønskede effekt. Det er der mange, der har.

Det betyder ikke, at ingenting virker på dig. Det betyder bare, at du har brug for at gøre noget andet. Lad mig give dig et eksempel – hvis du for eksempel vil tabe dig og kun ændrer din kost, får du ofte ikke det resultat, du drømmer om. Der skal også motion og god søvn til.

Det samme gælder her – et enkelt kosttilskud eller et enkelt trick er sjældent nok til at få så komplekst et system som hormonsystemet til at falde på plads.

I stedet opnår du hurtige og gode resultater, når vi tager et 360 graders kig på dit liv og får hjælp til at regulere hormonerne helt naturligt. Vigtigere endnu lærer du, hvordan du selv kan påvirke dine hormoner i positiv retning.   

 

Forestil dig i stedet et liv, hvor du…

 • frit vælger dit outfit uden at skulle tage hensyn til hedeture og svedeture
 • sover godt om natten og er frisk om dagen
 • har en indre ro og et stabilt humør
 • kan koncentrere dig og arbejde fokuseret
 • er fri for gener fra underlivet
 • føler dig som dig selv og har lyst til livet og sex
 • føler dig lækker og skarp

De 2 største grunde til at du ikke er lykkedes med at skabe ro i hormonerne

 

Der er 2 primære grunde til, at du ikke er lykkedes med at komme ud af hormonkaos.

 • Du har ikke haft redskaberne og viden om, hvad du skal gøre ved hormonkaos. 
 • Du har haft svært ved at integrere nye vaner og holde fast. De fleste har svært ved at ændre vaner, men det er vigtigt, da vi skal gøre noget anderledes for at få et andet resultat. 

 

Derfor har jeg designet et behandlingsforløb, der regulerer hormonerne i perimenopause og lærer dig, hvad du selv kan gøre og hvordan du får nye vaner. Så du kan have det godt igen.

 

Se hvad andre siger om den hjælp de har fået

Hovedpine og overgangsalder

Jeg kom pga. daglig hovedpine i to måneder, og overgangsalder med daglige hedeture, samt tristhed over mine forældres sygdomsforløb. Så var helt nede fysisk og mentalt.
Efter et par gange var hedeturene væk, efter fem gange hovedpinen forsvundet.
Oveni var Lisa så god til at se, hvad der lå under for problemerne, og via gode råd og snakke ang. hvordan kroppen og hjernen arbejder, har vi fået vendt skuden, og jeg har det meget meget bedre i krop og sjæl:-) og fremtiden ser meget lysere ud.

Britta, 52 år

Nye vaner

Da kost aspektet blev bragt på banen første gang, tænkte jeg: ”Åh ja, jeg er elendig til at ændre vaner… Det går aldrig… ”, men Lisa har formået at tage tingene i et perfekt tempo, lige efter mit temperament, hvor tingene bliver forklaret og er til at overskue. Jeg føler mig set og hørt, der bliver spurgt ind til hvordan jeg har det og der bliver gjort noget ved alt det jeg tumler med! Søvnmangel, stress, små fødevare-tricks… Alt hvad der kan gøre situationen bedre – det er fedt!

Nanna, 27 år

Manglende menstruation og bekymringsrynke

Lisa hjalp mig med at igangsætte min cyklus igen efter en længerevarende uønsket pause. Hun har givet mig redskaber til at få ro og balance i min hverdag – og som kæmpe ekstra bonus har hun hjulpet med at bekæmpe min bekymringsrynke som er til stor irritation for mig. Mine varmeste anbefalinger til Lisa!

Lena, 27 år

Smerter, varme og søvn

Jeg kom til Lisa med smerter og myoser, som efterhånden havde sat sig godt fast i skulder/ryg, og som strålede ned i armen. Efter tre behandlinger var smerterne helt væk, og generelt har jeg fået det meget bedre. Lisa kigger nemlig på hele mennesket og behandler derefter. Det har betydet, at jeg nu sover bedre og har mindre varme i kroppen, da Lisa fjernede en del af min overskudsvarme, som hun kaldte det.

Ved at ‘justere’ mit nervesystem føler jeg, at der er blevet rettet op på nogle ubalancer i min krop. Derudover har jeg også følt en større ro indeni efter at være blevet behandlet af Lisa, og jeg har fået mere overskud i hverdagen. Lisas positive livsenergi smitter, og man kan mærke, at hun brænder for sit fag.

Christina, 50 år

PCOS og overvægt

Jeg startede hos Punkt & Prikke, fordi jeg gerne ville blive gravid. På grund af PCOS og overvægt var oddsene ikke så gode. Mit humør var heller ikke særlig godt. Jeg følte mig ofte depressiv og hidsig. Så der var nok at tage fat i. Men nu er jeg gravid og har endda tabt mig lidt, og selvom jeg er gravid har jeg mere energi og mit humør er også mere stabilt.

Marie, 35 år

Dit liv er lige her og nu, og hvorfor ikke starte på at få det bedre nu? Hormonel ubalance påvirker ikke kun din hverdag nu, men har også indflydelse på resten af dit liv.

Jo mere udtalte dine symptomer er nu, jo større risiko har du for at få hjertekarsygdomme, osteoporose, nedsat kognitiv funktion og metaboliske sygdomme. 

Det er ikke kun dig, der får glæde af at få det godt igen. Det gør din familie, dine venner og dit arbejde også. Når du har det godt, er du en bedre og mere overskudsagtig version af dig selv, og det smitter af på dem omkring dig. Det er ikke egoistisk at bruge tid på at få det godt – det er selvkærligt og kærligt over for dem omkring dig.

 

Metoderne

Hvordan jeg arbejder

Akupunktur

Akupunktur er et vigtigt element i at skabe balance i kroppen, også i hormonerne og søvnen. Nålefri behandling er også mulig. 

Vagusnervestimulering

Vagusnervestimulering hjælper nervesystemet med at finde ro og krop og sind til at arbejde og fungere bedre.

Traumeforløsning

Traumeforløsning giver en blivende dyb indre ro, når vi slipper en oplevelse eller en svær livsfase, der har påvirket os.

Coaching

Coaching er et fantastisk redskab til at opnå indsigter i sig selv og finde de svar frem, som du allerede har indeni.

Øreakupunktur

Øreakupunktur er en særdeles effektiv behandlingsform til psykiske såvel som fysiske sygdomme og problemer.

Samtaleterapi

Samtaleterapi er et vigtigt element i at forstå dig som et helt menneske og give dig en dybere forståelse af dig selv.

Træning

Hvilken form og mængde motion der er bedst for dig afhænger af din sundhedstilstand, dit stressniveau og de mål du har sat dig.

Kost

Hvilken kost og kosttilskud der gavner dig mest afhænger af din sundhedstilstand, dit aktivitetsniveau og de mål du har.

Infrarødt lys

Infrarødt lys har en celleforyngende virkning, forbedrer blodcirkulation, fremmer opheling efter skader og mindsker spændinger og smerter.

Mit navn er Lisa og jeg hjælper kvinder med hormonelle problemer med at genvinde en krop og psyke, der er sund, stærk og i balance. 

Jeg har haft klinik i 13 år, hvor jeg arbejder med at regulere krop, sind og sundhed med det bedste fra kinesisk medicin og vestlig forskning.

Jeg har selv haft PCOS, og fik i sin tid at vide, at det ikke gav mening at prøve at blive gravid uden hjælp. Det tog jeg som en udfordring, og blev gravid 3 måneder senere. Det krævede selvfølgelig nogle justeringer, som jeg selv måtte finde ud af, da der i 2005 ikke var så meget viden og fokus på, hvad man selv kunne gøre. Men det jeg lærte har givet mig 4 børn, inklusiv min bonusdatter.

Jeg har også haft Hashimotos, som er autoimmunt lavt stofskifte. Og insulinresistens. Og en alvorlig omgang stress. Alle de ting har påvirket mine hormoner så meget, at jeg til tider troede jeg var gået i overgangsalder. 

Jeg har ikke kun reguleret mine egne hormoner igen og igen. Jeg har også i 13 år hjulpet kvinder  med kaos i hormonerne genfinde hormonel harmoni.

Hormonel ubalance er ikke bare hormonel ubalance. Der er forskellige årsager og forskellige veje tilbage til et hormonsystem, der fungerer. OG derfor skræddersyes hver behandling med udgangspunkt i et 360 graders kig på dig, så du finder din vej tilbage til hormonel harmoni.

Lisa Beuschau

Grundlægger

Tag kontrollen tilbage

Jeg viser dig vejen tilbage til hormonel harmoni, så du kan føle dig som dig selv igen og have det godt i din krop.

Det betyder færre hedeture, bedre søvn, skarpere fokus, mere stabilt humør, indre ro og styr på underliv og sexlyst.

Så er du træt af hedeture, dårlig søvn, hjernetåge, humørsvingninger, indre uro, manglende sexlyst og problemer i underlivet, er du kommet til rette sted.

Hvis du vil læse mere, har jeg skrevet blogindlægget

“Hvad er perimenopause?”

Du finder blogindlægget her.