Akupunktur mod senebetændelse

Hvad er senebetændelse?

Senebetændelse, også kaldet tendinitis, er en inflammation eller irritation i en sene. Tilstanden opstår på grund af gentagne ens bevægelser, der fører til overbelastning og inflammation eller irritation i senen. Det giver smerter og ømhed tæt på det led, hvor senen hæfter. Senebetændelse kan forekomme i alle sener, men ses hyppigst ved albue, skulder, håndled, knæ og hæl. Nogle af de hyppigste senebetændelser er tennisalbue, musearm, golfalbue, svømmeskulder, achillessenebetændelse og hælspore.

Behandling af senebetændelse

PUNKT & PRIKKE akupunktur i Risskov har udviklet en behandlingsmetode til senebetændelse, der allerede giver lindring efter første behandling. Behandlingen består blandt andet af akupunkturnåle med blid strøm, der føles som en svag summen eller pulseren. Gua sha anvendes også og er en kinesisk massageteknik, som er blevet meget kendt i wellness og skønhedsplejen. Du instrueres desuden i, hvad du selv kan gøre derhjemme mellem behandlingerne for at få det hurtigste, men stadig holdbart resultat.

Jo mere akut en skade er, jo hurtigere lader den sig behandle med akupunktur. Det gælder for en tennisalbue, lige så vel som det gælder for en musearm, generel seneskedehindebetændelse og andre smertetilstande i kroppen.

Forskning viser, at akupunktur har en bedre behandlingseffekt på senebetændelse end medicinsk behandling og blokader. Det gælder både ved behandling af tennisalbue og ved behandling af achillessenebetændelse. Og erfaring fra klinikken viser, at effekten af akupunktur er ligeså god ved behandling af musearm, golfalbue og andre senebetændelser.

Behandling af tennisalbue

Tennisalbue er en smertefuld tilstand, hvor senerne i albuen er blevet overbelastet efter for mange ens gentagne bevægelser. På trods af navnet opstår tennisalbue ofte på baggrund andre aktiviteter såsom computerarbejde, arbejde med værktøj, malerarbejde, havearbejde, hvor den samme bevægelse gentages mange gange.

Smerten mærkes primært på ydersiden af albuen, hvor senen hæfter underarmsmusklerne til knoglen. Smerten kan stråle ned I underarmen og ud I håndleddet.

Akupunktur mod tennisalbue involverer akupunkturnåle og blide elektriske impulser efterfulgt af en massageteknik, der er kendt som gua sha. Allerede efter første behandling kan du forvente en bedring i din albue.

Behandling af musearm

Musearm involverer de samme sener og muskler som en tennisalbue, og bliver behandlet med akupunktur med blide elektriske impulser og gua sha, der er en kinesisk massageteknik. Behandling af musearm giver allerede lindring i din albue efter første behandling.

Musearm er en overbelastning, der opstår ved gentagne ens bevægelser, der skaber inflammation og irritation i senen, der viser sig på ydersiden af albuen

Behandling af golfalbue

Golfalbue viser sig ved smerter på indersiden af albuen, hvor senen hæfter underarmsmusklerne til knoglen. Smerten kan stråle ned i underarmen og håndleddet. Golfalbue minder meget om tennisalbue og musearm, men sidder på indersiden frem for ydersiden af albuen. Overbelastningstilstanden opstår ikke kun på grund af golfspil, men på grund af gentagne ens bevægelser, der ender med at skabe inflammation og irritation i senen.

Behandling af golfalbue består af akupunktur med blid strøm, der føles som en blid summen eller pulseren og gua sha, som er en kinesisk massageteknik. Du kan forvente lindring allerede efter første behandling, da akupunktur mod golfalbue er meget effektiv.

Behandling af achillessenebetændelse

Achillessenebetændelse er meget generende, da det gør gang og løb besværligt og smertefuldt. Overbelastningstilstanden opstår som oftest ved en hurtig øgning af aktivitet i form af løb, dans og anden aktivitet.

Akupunktur er meget effektiv til at afhjælpe achillessenebetændelse og de begrænsninger, det fører med sig. Du kan allerede efter første akupunkturbehandling mod achillessenebetændelse forvente en bedring. Behandlingen består af akupunktur med blide elektriske impulser og gua sha, der er en kinesisk massageteknik. Samtidig får du råd og vejledning med hjem for hurtigst muligt at opnå en varig bedring.