Akupunktur mod migræne 

Akupunktur mod migræne og hovedpine

De fleste af os kender til hovedpine – 80% af danskerne har haft spændingshovedpine og 15% har haft migræne inden for det seneste år ifølge tal fra Nationalt Videnscenter for Hovedpine. Og hovedpine kan være en rigtig showstopper, da vores overskud, humør og koncentration hurtigt bliver påvirket, og det dermed går ud over livskvaliteten.

Forskning viser, at akupunktur er en effektiv behandling mod hovedpine og migræne, og dermed en stor hjælp til de mange mennesker, der lider af hovedpine. Der findes mange forskellige slags hovedpine –  spændingshovedpine, træthedshovedpine, migræne, hormonel hovedpine ifm. menstruation, hovedpine fra kæbespændinger, hovedpine ved medicinoverforbrug, tindingehovedpine, hovedpine fra hjernerystelse, hovedpine, der sidder i panden, ensidig hovedpine eller et bestemt sted i hovedet, hovedpine, der føles som en stram hjelm. PUNKT & PRIKKE akupunktur i Risskov har god erfaring med behandling af alle slags hovedpiner.

Hvad kan akupunktur gøre for spændingshovedpine?

Spændingshovedpine kan let behandles med akupunktur, når den er opstået, og du vil mærke omgående lindring. Det er dog altid en god ide at kigge et lag dybere og behandle årsagen til spændingshovedpinen i et behandlingsforløb, da du på den måde kan blive helt fri for spændingshovedpine.

Kan akupunktur hjælpe mod migræne?

Migræne kan være invaliderende og stå i vejen for at opretholde en almindelig hverdag. Og her kan akupunktur komme til undsætning. Der er efterhånden forsket meget i akupunkturbehandling af migræne, og forskningen viser, at akupunktur er en lige så effektiv behandling mod migræne som medicinsk behandling. Samtidig har akupunktur færre bivirkninger. Nogle studier viser endda bedre behandlingsresultater end medicinsk behandling af migræne, både på kort sigt og på længere sigt. Så akupunktur kan vise sig at være din bedste ven, hvis du lider af migræne, da akupunktur medfører mindre brug af medicin, færre migræneanfald og i nogle tilfælde endda kan forebygge migræneanfald.

Børnemigræne

Migræne hos børn er grundlæggende lettere og hurtigere at behandle med akupunktur end migræne hos voksne. PUNKT & PRIKKE akupunktur har meget god erfaring med behandling af hovedpine hos børn, både forebyggende men også akut, når migrænen er der. Behandlingen gennemføres enten med akupunkturnåle eller med akupressur ved at trykke på akupunkturpunkterne.

 

Akupunkturbehandling af migræne, hovedpine og nakkespændinger i Risskov