Sportsskader

hurtigt tilbage til træning

Giv kroppen de bedste forudsætninger for at hele

Behandling af sportsskader giver dig

  • Smertelindring 
  • Mindre inflammation
  • Forbedret blodgennemstrømning
  • Muskelafslapning
  • Ledmobilitet

 

 

 

Yogamåtte pg håndvægte

Fast track til heling

Når du har fået en sportsskade, kan du hjælpe din krop med hurtigere at reparere skaden ved at give den de bedste forudsætninger for heling.

Der skal masser af næring og ilt til at reparere det skadede væv. Det er derfor vigtigt, at blodgennemstrømningen øges, da blodet leverer byggestenene til helingsprocessen.

Det er også vigtigt at få styr på inflammation, for selvom inflammation er en vigtig del af helingsprocessen, bidrager vedvarende eller overdreven inflammation ikke til heling.

Muskelafspænding er også vigtig, da sportsskader ofte giver muskelspændinger eller sekundære overbelastningsskader.

Derudover er smertebehandling vigtig for generel velvære, men også for at kunne holde kroppen igang og undgå yderligere spændinger.

Hvis skaden involverer et led, er det vigtigt at sikre så god bevægelighed i leddet som muligt under helingsprocessen for at undgå efterfølgende stivhed.

Metoderne

Sportsskader kan behandles med 

Akupunktur

Akupunktur målretter kroppens ressourcer til at hele skaden ved at hente ekstra energi til området, samtidigt med at mindske smerter, inflammation og spændinger.

Øvelser

Øvelser og stræk er med til at sikre mobilitet og blidt stimulere vævet for at opnå hurtigere regenerering. Samtidig skal muskelstyrken bevares i det omfang, det er muligt.

 

 

Gua sha

Gua sha øger blod-gennemstrømning og afhjælper inflammation samtidigt med at spændinger løsnes og arvæv smidiggøres. 

Frekvens / strøm

En blid frekvens / strøm er med til at stimulere blodcirkulationen og “rense” vævet for affaldsstoffer. Det hjælper på inflammation og er smertelindrende. Behandlingen føles som en blid summen.

Kost

Kosten giver dig næring og byggesten til en sund krop og er særligt vigtig, når du har en skade. Det kræver ekstra byggesten at reparere en skade, og du får skræddersyede råd til din kost.

 

 

Infrarødt lys

Infrarødt lys kan fremskynde heling af beskadiget væv ved at stimulere celler og væv. Blodcirkulationen øges og det giver ekstra ilt og næring til området, samtidig med at inflammation dæmpes.