Akupunktur mod smerter i Risskov

Kan akupunktur hjælpe mod smerter?

Én af de ting akupunktur er bedst kendt for er smertebehandling. Og med rette. Akupunktur mod smerter er meget effektivtog har en vedvarende effekt i modsætning til smertestillende medicin. Grunden til, at akupunktur er så effektiv er at de grundlæggende ubalancer, der er årsag til smerterne bliver behandlet og at smerteopfattelsen og smertefølsomheden bliver behandlet.

Dermed er akupunktur meget mere end symptombehandling. Forskning viser, at akupunktur mod kroniske smerter er en effektiv behandling og giver en vedvarende bedring. Anden forskning viser, at akupunktur også omgående har en større effekt på smerter end medicinske indsprøjtninger. Akupunktur er derfor velegnet til akutte og kroniske problemer og giver effekt både på den korte og den lange bane. Du kan læse mere om smerter forskellige steder i kroppen forneden.

Smertebehandling med akupunktur

PUNKT & PRIKKE akupunktur anvender flere forskellige metoder til smertebehandling, herunder

  • Akupunktur der er en 5,000 år gammel behandlingsmetode
  • Posturologi, der kort fortalt er læren om vores kropsholdning
  • Øreakupunktur, som blandt andet er særlig god ved diskusprolaps
  • Traumebehandling
  • Kostrådgivning, særligt hvis inflammation spiller en rolle

Ved at gøre brug af flere behandlingsmetoder er det muligt at finde den allerbedste behandling til lige præcis de problematikker, den enkelte patient kommer med. Derudover giver PUNKT & PRIKKE akupunktur i Risskov råd og øvelser med hjem, der vil fremskynde en bedring.

Akupunktur mod rygsmerter

Akupunktur mod rygsmerter er en stor hjælp, når man døjer med ryggen. Der kan være mange årsager til at have ondt i ryggen – diskusprolaps, slidgigt, dårlig arbejdsstilling, overanstrengelse, muskelspændinger, skævheder i kroppen, uheld, stress, i forbindelse med menstruation og meget mere. Lige så forskellige årsagerne er til at have ondt i ryggen, lige så forskellig er behandlingstilgangen med akupunktur. Behandlingsforløbet og akupunktur mod ondt i ryggen skræddersyes altid til den enkelte, da rygsmerter ikke bare er rygsmerter, og den samme behandling derfor ikke vil virke på alle.

Akupunktur mod lændesmerter

Særligt mange med rygproblemer oplever gener i lænden. Akupunktur mod smerter i lænden er meget effektiv og skal som al anden smertebehandling skræddersyes.

Akupunktur mod nakkesmerter

Nakkesmerter opstår som oftest på grund af nakkespændinger. Andre årsager kan være dårlig arbejdsstilling, kropsholdning, uheld, piskesmæld, kæbespændinger, hårdt sammenbid om natten eller dagen, træk eller kold vind i nakken. Nakkesmerter kan også være et stresssymptom. Hos PUNKT & PRIKKE akupunktur kigges der nøje på mulige årsager for at behandle nakkesmerterne så specifikt og effektivt som muligt. Akupunktur mod nakkesmerter er en effektiv behandling, der normalt giver lindring allerede efter første behandling.

Nakkesmerter opleves ofte sammen med hovepine – læs mere om akupunktur mod hovedpine her.

Akupunktur mod iskiassmerter

Akupunktur mod iskiassmerter giver normalt en meget hurtig effekt og stor lindring efter første behandling. Iskiassmerter opstår oftest på grund af spændinger i enkelte muskelgrupper, lokal irritation og inflammation eller en ulige muskelspænding i højre og venstre side af kroppen. Forskning peger på, at akupunktur har en bedre effekt på iskiassmerter end smertestillende medicin. Forskningsstudierne er ret små, men PUNKT & PRIKKE akupunktur ser samme effekt i klinikken, at akupunktur mod iskiassmerter er mere effektiv end medicin.

Akupunktur mod skuldersmerter

Akupunktur mod smerter i skulderen skal som al anden smertebehandling skræddersyes til den enkelte patient. Årsagerne til skuldersmerter kan nemlig være mange og meget forskellige af natur. Nogle af de hyppigste årsager er frossen skulder, betændt slimsæk, overbelastning, inflammation, spændinger i øvre ryg/nakke, der trækker i skulderen. Jo længere en skade eller smerte har stået på, desto længere tager det som udgangspunkt også at behandle.

Det er der flere grunde til, blandt andet at der opstår inflammation og spændinger i området, at området gentagne gange bliver overbelastet eller at området slet ikke bliver brugt. Samtidig bliver hjernen mere følsom over for området og opfanger smerter mere tydeligt, da området igen og igen sender smertesignaler, og hjernen dermed registerer, at det skal have ekstra opmærksomhed.

Akupunktur mod knæsmerter

Akupunktur mod smerter i knæet er en meget effektiv behandling. Det er også grunden til, at mange elitesportsudøvere gør brug af akupunktur. Om det er overbelastning, slidgigt, skævheder, muskelspændinger, hævelser eller skader, så lindrer akupunktur smerter og fremskynder opheling. Ved knæproblemer undersøger PUNKT & PRIKKE akupunktur også ryggen, fødderne og de omkringliggende muskler for at kortlægge, om de er en del af årsagen til smerterne.

Akupunktur mod smerter i fødder

Vores fødder bærer en stor vægt hver dag, og det giver smerter hos nogle. Det er til stor gene i hverdagen, da smerter i foden kan i vejen for noget så almindeligt som at gå eller løbe en tur. Smerter i fødderne opstår hyppigst ved overbelastning, fejlstilling eller skader. Et eksempel er hælsporer, der er meget smertefulde, men reagerer godt på akupunkturbehandling. Når der er problemer med foden, anvender PUNKT & PRIKKE akupunktur som oftest posturologi sammen med akupunktur, da fodstillingen kan være årsag til smerterne.

 

Akupunkturbehandling af rygsmerter, iskiassmerter, skuldersmerter, knæsmerter og smerter i fødder i Risskov