Akupunktur mod stress Risskov

Stress kan behandles effektivt med akupunktur

Akupunktur er en effektiv behandling mod stress og angst. Forskning viser, at der sker en normalisering af hjerneaktiviteten hos mennesker med stress eller depression efter akupunkturbehandling. Akupunktur regulerer hjernen og de psykiske og fysiske symptomer ved stress. Samtidigt bygger akupunktur energi op og løfter humøret og spiller dermed en vigtig rolle i hurtigere at blive rask igen.

Hvornår mærker man effekten af akupunkturen mod stress?

Hos PUNKT & PRIKKE akupunktur i Risskov mærker patienterne som udgangspunkt allerede efter første behandling en forskel i form af mere ro, mere overskud, bedre søvn og færre spændinger. Mange fortæller også, at deres humør bliver meget bedre, og at det hele ikke ser så uoverskueligt ud.

Udover akupunktur er det vigtigt, at de grundlæggende vaner og mønstre, der har ført til stress, bliver adresseret. PUNKT & PRIKKE akupunktur har stor erfaring med at give redskaber til at blive bevidst om uhensigtsmæssige mønstre og ændre vaner. Men i mange tilfælde er det også en god ide at gå til psykolog samtidig med akupunkturforløbet.

Stress symptomer og tilstande

Hvordan påvirker stress hverdagen?

De fleste oplever på et tidspunkt at være stressede. Kortvarigt booster det vores performance og gør os effektive og handlekraftige og er dermed en mekanisme, der i mange situationer kommer os til gavn.

Langvarig stress derimod holder kroppen i alarmberedskab og tærer på vores ressourcer. Det kan vise sig fysisk og psykisk i form af søvnproblemer, maveproblemer, hovedpine, angst, depression, manglende sexlyst, hjertebanken, træthed, hedeture, forhøjet blodtryk, humørsvingninger, koncentrationsbesvær, nakkespændinger, kæbespændinger, svimmelhed, udbrændthed og en række andre tilstande.

Hvor mange danskere føler sig stressede?

Stress kaldes ofte for en folkesygdom, men er ikke som sådan en sygdom. Det er snarere en belastningstilstand, som kan føre til en lang række sygdomme over tid.

Stress øger blodsukkeret, blodtrykket og mængden af stresshormoner.

Behandling af stress med akupunktur

Da jeg kom til Lisa første gang, vidste jeg ikke hvor jeg skulle gøre af mig selv. Jeg var stresset, kunne ikke sove, tankerne i mit hoved stoppede aldrig, jeg kunne ikke koncentrere mig, jeg orkede ingenting og kunne alligevel ikke finde ro. Jeg kunne ikke holde det ud.

Følelsen af at blive hørt, set og forstået gjorde så godt. Jeg følte mig i gode hænder, da Lisa begyndte at spørge ind til mig og da jeg lå på briksen med nåle. Det var ligesom et rum, hvor jeg kunne give slip og bare være mig istedet for at lade som om jeg havde styr på det hele. Det var en helt fantastisk ro jeg oplevede under hver behandling. Jeg havde aldrig lyst til at rejse mig fra briksen. Og roen og søvnen kom gradvist tilbage, mere og mere for hver behandling. Jeg kom ud af min osteklokke. Jeg fik nogle gode øvelser og råd om hvad jeg selv kunne gøre, og jeg bruger dem fortsat nogle gange, når jeg presser mig selv for hårdt og mærker uroen melde sig.

Det er helt vildt som akupunktur og de værktøjer jeg har fået har hjulpet mig. Jeg har lært at lytte mere til mig selv, så jeg ikke kommer derud, hvor jeg ikke kan bunde. Og jeg har fået en indre ro, som jeg er så taknemlig for.

Jeg ville ikke vide, hvad jeg skulle have gjort, hvis ikke jeg havde mødt Lisa.

Lotte, 38 år