Lad din kost være din medicin

Maden, vi putter i munden hver dag, har stor betydning for vores velbefindende. Ved at justere kosten, tilføje eller fjerne nogle fødevarer, kan vi påvirke vores sundhed, energiniveau, hormoner og overskud.

Din kost påvirker din krop og psyke

Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at den mad vi indtager påvirker vores velbefindende. Idag kan man nærmest ikke åbne et blad eller en avis uden at man kan læse om forskellige kosttrends. Der er nogle grundlæggende kostprincipper, der fungerer for de fleste, men sandheden er også at vi alle har individuelle behov, der skal tilgodeses. På samme måde som nogle fødevarer frarådes ved specifikke sygdomme, kan fødevarer tilrådes for at forbedre sundheden, regulere ubalancer og kan derfor afhjælpe dine konkrete ubalancer. Hver fødevare påvirker kroppen på en bestemt måde, for eksempel giver chili varmen, mens lakrids og salt får blodtrykket til at stige. På samme måde kan andre fødevarer anvendes til at regulere ubalancer og afhjælpe dine konkrete ubalancer.

Få lavet en personlig kostprofil

Med udgangspunkt i din akupunkturdiagnose, dine individuelle behov og ønsker kan du få en personlig kostprofil, der passer til netop dig. En kostprofil er blandt andet en god idé til at booste din sundhed og ved genopbygning efter sygdom og stress, fordøjelsesproblemer og allergi, barnløshed og graviditet, kuldskærhed og hedeture, migræne og ledsmerter, vægttab og sukkersyge og meget mere.

PUNKT & PRIKKE kombinerer viden fra traditionel kinesisk medicin med en naturvidenskabelig tilgang i kostprofilen og anbefaler at supplere kostprofilen med akupunktur.

Er en personlig kostprofil en god idé for dig?

Det er altid en god idé at få kigget kosten efter i sømmene, ikke nødvendigvis fordi hele kosten skal omlægges, men fordi vi har mange vaner, som vi ikke tænker over. Ofte har vi en opfattelse af, at vi lever sundere, end vi rent faktisk gør. En kostprofil kan derfor også være en god idé, hvis du ønsker at blive mere bevidst om dine kostvaner. Ved hjælp af små justeringer kan der ofte opnås stor effekt.

Derudover er det oplagt at få lavet en kostprofil, når du oplever sygdom, konkrete symptomer eller gerne vil arbejde med at forbedre dit energiniveau og din modstandskraft generelt.

Du er altid velkommen til at ringe og få en uforpligtende snak om en kostprofil er noget for dig.

VIL DU BOOSTE DIN SUNDHED?

Vidste du, at en personlig kostprofil bl.a. kan hjælpe dig der lider af barnløshed, dig der er kuldskær, dig der ønsker at tabe dig og dig som har migræne eller ledsmerter?