Akupunktur mod Morbus Crohn

Akupunktur forløb Morbus Crohn

“Da jeg startede behandling med akupunktur, havde jeg haft Crohns sygdom i 3 år – både perioder med aktivitet og opblussen, som jeg har fået medicin for (Budenofalk), samt perioder med ro i sygdommen.

Da jeg valgte at opsøge alternativ behandling, var mine infektionstal i tarmen begyndt at stige på ny (Cal-protectin = 850). Dog lå jeg i en ”grå-zone”, hvor min læge ikke vidste, om vi skulle vente med behandling til sygdommen blev mere aktiv, eller om jeg skulle starte i biologisk Immurel behandling. Da lægen lagde beslutningen over til mig, valgte jeg at prøve noget helt andet – og det er jeg rigtig glad for i dag!

Jeg har nu været i akupunktur behandling i et lille halvt år, og det virker!

Da jeg startede akupunktur hos Lisa, havde jeg ingen anelse om hvad det gik ud på. Jeg er blevet meget positivt overrasket over, at akupunktur er meget mere end bare ”at prikke nåle i”. Hele ideen om at kroppen er en enhed, hvor tingene afhænger af hinanden, har været en vigtig lektie for mig!

Da kost aspektet blev bragt på banen første gang, tænkte jeg: ”Åh ja, jeg er elendig til at ændre vaner… Det går aldrig… ”, men Lisa har formået at tage tingene i et perfekt tempo, lige efter mit temperament, hvor tingene bliver forklaret og er til at overskue. Derudover bliver jeg stadig meget positiv over at komme til behandling, da jeg føler mig set og hørt, der bliver spurgt ind til hvordan jeg har det og der bliver gjort noget ved alt det jeg tumler med! Søvnmangel, stress, små fødevare-tricks… Alt hvad der kan gøre situationen bedre – det er fedt!

Udover de gode oplevelser virker akupunkturen rent faktisk på Crohns sygdom. Efter jeg startede hos Lisa, fik jeg taget blod- og fæces prøver på sygehuset og mine tal var faldende. Jeg har oplevet stor forandring i mit energiniveau og der er blevet rettet meget op på antallet af toiletbesøg siden jeg kom første gang… Jeg har kun fået det bedre og bedre med tiden, men kan godt mærke på min krop, mit humør og min søvn, hvis akupunkturen ikke bliver vedligeholdt – så derfor bliver jeg ved! Det har hjulpet rigtig meget, også med andre ting end bare Morbus Crohn sygdom, så alt i alt den helt rigtige behandling for mig og KLART noget jeg vil anbefale!”

Nanna, 22 år