Akupunktur overgangsalder og mod hedeture

Overgangsalder kan behandles effektivt med akupunktur

Overgangsalder er for mange kvinder en udfordring, da det kan være svært at genkende sig selv både i humøret og i kroppen. Der kan opstå blødningsforstyrrelser, der betyder kraftige blødninger eller blødninger over længere tid. Cykluslængden kan blive uforudsigelig med længere mellemrum. Humøret kan svinge uden en åbenlys grund, og nogle oplever vrede, frustration, depression eller en følelse af indre stress. Det kan påvirke selvværdet ikke at kunne genkende sig selv, og skam over at ens krop udadtil viser at hormonerne raser.

Vi lever i en kultur, hvor ungdom hyldes og det kan derfor være svært at acceptere, at kroppen ældes og ikke længere er så spændstig og ungdommelig. I kinesisk medicin ser man på overgangsalderen på en anden måde – det er et nyt stadie i livet, hvor vi bliver mere vise og livskloge og mindre kropslige i og med at vi ikke længere er fertile. Det er en meget mere positiv måde at forstå overgangsalderen på. Fokus er på den livserfaring, der følger med alderen.

Akupunktur mod hedeture

Hedeture er én af de mest udbredte gener ved overgangsalderen. Deres uforudsigelighed gør dem svære at håndtere, da hedeture kan komme dag og nat, både med og uden sved og kan vare fra et par minutter til flere timer. For mange kvinder er det meget generende og ubehageligt at få hedeture på arbejde og i andre sociale sammenhænge, da det åbenlyst viser overgangsalderen og det for mange er en privat sag. Hedeture om natten kan forstyrre søvnen, og kræver i nogle tilfælde at tøj eller sengebetræk skiftes. Dette er også meget generende og giver ofte træthed, da søvnen bliver afbrudt.

Akupunktur mod hedeture er meget effektivt, da behandlingsformen regulerer hormonerne, der er årsag til varmen. Akupunktur har ligeledes vist god effekt i behandling af brystkræftpatienter, der er i hormonbehandling og oplever bivirkninger som fx hedeture.